5 Ознак Другого приходу Христа на Землю

0
196

Другий прихід Христа на ЗемлюЇх назвали «новими атеїстами» — Річарда Докінза, Сема Гарріса, і Деніела Денната. Письменники, філософи й науковці займають передову позицію в атеїстичному фундаменталізмі. Агностиків і всіх, хто прагне знайти спосіб об’єднати науку й релігію, вони вважають зрадниками і навіть грішниками за віруючих людей.

Не визнаючи Бога, ці люди, звісно, не вірять і в Ісуса, зокрема в Його Перший, а тим більше Другий прихід. Фактично вони просто є представниками людей, котрі жили впродовж багатьох століть та висміювали ідею повернення Христа. Вони запитують: «Де ж Він? Ісус сказав, що повернеться, але ми Його не бачимо. Чому християни й досі вірять у Другий прихід?» Як реагувати на такі закиди? Минуло майже 20 століть, відколи Ісус жив і помер, а Він  досі ще не повернувся. Чи мають християни вагомі причини вірити в Його Прихід? Сьогодні відповідь на це запитання навіть більш однозначна, ніж будь-коли раніше, — «так, і на це є чимало причин!

Стан сучасного світу

Однією з найважливіших підстав для віри в Другий прихід Христа є те, що сучасний світ уже перебуває в тому стані, який за словами Ісуса, передуватиме Його поверненню.

За минулі кілька сотень років, зважаючи на розвиток науки і технології, люди вірили, що людство стрімко рухається до ліквідації хвороб, воєн та жахів природних стихій. Люди вважали, що завдяки науково-технічним досягненням та моральному прогресу розбрат, епідемії та стихійні лиха можна раз і назавжди поставити під контроль. Мабуть, нікому не вдалося передати цей оптимізм краще за поета Ральфа Волдо Емерсона: «Людина… стає володарем, іде вперед і завершує чудеса».

За іронією долі, засилля цих поглядів припадає на початок ХХ століття, яке принесло світові найважливіші війни та забрало більше життів, ніж усі попередні століття в історії людства. Усе це разом із жорстокістю, хворобами, голодом і стихійними лихами ХХ століття довело, що експерти, котрі передбачали процвітання, помилилися. Однак Ісус Христос провіщав, що саме в такому критичному стані перебуватиме світ перед Його поверненням. Він сказав: «Ви почуєте про війни і про чутки воєнні. Глядіть, не жахайтеся, бо має так статися; але це ще не кінець. Бо постане народ проти народу, і царство піде на царство, і буде голод, і пошесті, і землетруси в різних місцях» книга Біблія, (Матв. 24:6, 7). Усе це вже стало нинішньою реальністю світу.

Біблія передвіщає повернення Христа

Для християн найвагомішою підставою віри в те, що Христос повернеться, є біблійні обітниці (обіцянки) про Його Другий прихід. Християни вірять їм. І якщо у Святому Письмі виділити найвеличніші Божі обітниці, то це будуть саме обіцянки про Другий прихід.

Ось дві із сотень таких обітниць: «Хай не тривожиться ваше серце: вірте в Бога і в Мене вірте. В домі Мого Отця багато осель. А якбі не так, то Я сказав бі вам, оскільки йду приготувати вам місце. І коли піду так приготую вам місце, то Я знову прийду і візьму вас до Себе, щоб де Я, там ы ви були» книга Біблія (Івана 14:1-3).

Після того як Ісус вознісся на Небо на очах у Своїх учнів, два ангели з’явилися їм та промовили: » Галилейські мужі, чого стоїте і вдивляєтеся в небо? Цей Ісус, що вознісся від вас на небо, прийде так само, як оце ви бачили, коли Він відходив на небо!» книга Біблія (Дії 1:11).

Звичайно, ці запевнення нічого не означають для тих, хто не вірить Біблії. Але для віруючих вони є гарантією, що Христос повернеться. І в нас немає підстав не довіряти словам нашого Господа.

Насмішки і кепкуни

Цікаво, що люди, котрі висміюють ідею Другого приходу, запитуючи християн: «Чому ж Ісус досі не повернувся?», — насправді дають християнам додаткову підставу вірити Божим обітницям та Біблії. Майже дві тисячі років тому апостол Петро написав: «Знайте насамперед те, що в останні дні прийдуть з насмішками кепкуни, які живуть за власними пожаданнями, і скажуть: Де обітниця Його приходу? Бо відколи впокоїлися батьки, все залишається так, як від початку творення!» книга Біблія (2 Петра 3:3,4).

Натхнення Святим Духом, Перто бачив, що з плином часу люди будуть глузувати над ідеєю повернення Христа. Проте іронія полягає в тому, що саме своїми насмішками та кепкуваннями вони виконують це пророцтво. Таким чином, віра тих, хто очікує повернення Христа, ще більше зміцнюється!

Висновок

Християни мають все підстави вірити в Другий прихід Христа. Може здатися, що це відбудеться не скоро, але людське розуміння часу дуже обмежене. У контексті Другого приходу апостол Петро писав: «Це одне хай не буде приховане від вас, улюблені: один день у Господа — мов тисяча років, а тисяча років — немов один день!» книга Біблія (2 Петра 3:8). Великий відрізок часу для людини — це мить для Бога! Тому ми не повинні засмучуватися через те, що, на нашу думку, Христос забарився. Ми маємо пам’ятати, що живемо не за нашим власним часом, але за Божим, а це зовсім різні виміри.

«Нові атеїсти» продовжуватимуть свої ворожі наступи проти вчення про Другий прихід Христа. Отже, вони нічим не відрізняються від скептичних безбожників усіх епох, які робили те ж саме. І нам не варто дивуватися з цього. Навпаки, саме їхній скептицизм, критичний стан світу, а також чіткі Божі обітниці про Другий прихід — усе це доводить, що ми можемо не лише продовжувати очікувати повернення Ісуса, але більше, ніж будь-коли, вірити в це!

Комментарии: